Menneske Rettigheder i islam

RETTIGHEDER I ISLAM

“Islam påbyder retfærdighed (og retfærdig bedømmelse I alle forhold) samt hengivelse til at gøre godt og gavmildhed overfor slægtninge, Han(Allah) forbyder jer uanstændighed, nedrighed og ond adfærd(alle forbrydelser mod Religionen, liv, personlig ejendom, ærbarhed og sindets og kroppens sundhed)”. – (Quran, An-Nahl, 16:90)

Islam er blevet sendt for at bringe fred og glæde til mennesker både i denne verden og i det hinsides. Et af de grundlæggende krav til glæde i denne verden er retfærdighed, og det grundlæggende krav til retfærdighed er respekten for menneskers rettigheder. Islams opfattelse af rettigheder og friheder er bred og omfattende sammenlignet med andre religiøse eller legale systemer, og Islam anser beskyttelse af rettigheder for et religiøst krav…

Læs hele artiklen her.

image_pdfVis som PDFimage_printUdskriv

Skriv et svar