Almene Rettigheder

ANDRE MENNESKERS RETTIGHEDER

“Oh I troende! Forbrug ikke hinandens velstand på syndige måder (såsom tyveri, pengeafpresning, bestikkelse, åger og hasard), på nær handel efter gensidig aftale som er en adskilt (vej)”. (An-Nisa, 4:29)

Andre menneskers rettigheder drejer sig især om forbrydelser mod religionen, liv, personlig ejendom, ærbarhed samt sindets og legemets sundhed, som fem faktorer i Islam sikrer. Drive åger på andre menneskers ejendele eller at forsøge på at dræbe andre mennesker, kaste trolddom, udøve psykisk pres eller begrænse andre menneskers religionsfrihed kan alle betragtes som krænkelser i denne henseende. En af de mest almindelige former for krænkelse af andres ret er bagvaskelse eller at sprede fejlagtig information om en eller anden. Profeten Muhammad rådede stærkt muslimerne til at undgå sådanne krænkelser af andre menneskers rettigheder og bede om tilgivelse fra vedkommende, i tilfælde af sådan en krænkelse…

Læs hele artiklen her.

image_pdfVis som PDFimage_printUdskriv

Skriv et svar